Dagens tips!

Mitt tips idag är dessa dekorationerna. Jag har satt mina som en fortsättning utav bubblorna som finns på kortet. Och det blev en jättehäftig effekt! "Bubblorna" har jag köpt på storyhouse och kostar under 20 lappen! Något ni borde testa :)

/ Caroline

Du & jag


Jag har tog ett av mina papper och limmade på ett annat glansigare papper ovanpå det. Sedan tog jag ett foto och limmade på det.

Jag stansade ut du & jag med Carolines cuttlebug och hennes alfabet och limmade på det.

Jag tog en bit av Carolines band och limmade på det glansiga pappret.

Dessa tre blommorna i olika blå nyanser är gjorda av papper och köpta på Storyhouse. Jag tog några av mina gamla gröna stenar som jag fått för längesen och limmade på mitt i blommorna.
Jag blev nöjd med denna också! / Emily

Scrapkort


Den här bilden har jag gjort för någon dag sedan. Har använt mig av bilder på min förra hund. Jag tog ett av mina papper som jag köpt från Storyhouse och limmade på ett vitt papper på det.


Jag använde mig av en av mina ny inköpta stämplar och fyllde i stämplen med färgade pennor.


Här klippte jag ut ett gammalt alfabet som jag fått för längesen och skrev DINO med. Bilden klippte jag ut med en formad sax.


Denna bilden klippte jag ut med en zick-zack sax och klistrade på ett blått & vitt band.


Jag stämplade Missing you med mammas vintage stämpeldyna. Jag klistrade på en vit stjärna också!


Till sist klistrade jag på två ljus blå knappar. / Emily

Födelsedagskort

Två födelsedagskort till kusinerna som fyllde 18 och 15. Snabbt och enkelt (kolla inte på min handstil, höhö...)
Tur att man har massa små papper liggandes överallt, nästan så man få ihop ett hela kort ibland :-)


/ Caroline

Dagens bild



Här har vi dagens bild, ett enkelt kort som jag gav till min nästkusin som nyss fått en son, Noel. Kortet gick snabbt att göra och uppskattades :-)
Jag har bara använt ett ett halv A4, som är delat på mitten och sedan vikt. Sedan stansade jag ut bokstäverna i cuttle buggen (med mitt alfabet som jag fortfarande inte kollat upp vad det heter) och sedan klistade jag på en liten lapp och sist embossade den söta pojken på bilden.

/ Caroline

Dagens bild!


Den här bilden gjorde jag idag också. Blev riktigt nöjd. Jag valde ett av mina papper som jag köpt på storyhouse för ett tag sen.


Jag limmade på ett rött och vitt band från Panduro Outlet i Malmö.


Jag skrev Monkey Mountain med ett alfabet Rub-on från Scraproom. Det är väldigt enkelt, bara att klippa ut bokstav för bokstav och gnida på pappret med en glasspinne tills det lossnat på pappret.


Detta är en tyg blomma från Panduro Outlet i Malmö. Jag använde mig också av en brun brad.


Här använde jag mig av en vit pappersblomma från Storyhouse. Och en röd brad från Panduro Outlet i Malmö.


Jag använde mig också av två olikfärgade knappar från Panduro Outlet i Malmö.   / Emily

Scrappträff + embossing guide!

Idag åkte jag hem till Caroline för att ha en "scrappträff" med henne. Vi satt och funderade länge på vad vi skulle göra för något. Till slut kom vi på några saker. En av dem var att göra en guide på hur man gör med embossing. Här är guiden, har ni frågor så maila! :


1. Jag tog ett av mina papper som jag tyckte var fint. Har köpt detta på Storyhouse. Jag skar ut det rakt och fint med Carolines papperskärare. Sedan vikte jag det såhär.


2. Jag valde några av mina stämplar. Tryckte ner dem i Carolines stämpel för embossing. Det blir genomskinligt så att stämpeln inte syns igenom.


3. Jag tog stämpeln och tryckte ner den på pappret på ett lämpligt ställe. Innan dess hade jag tagit ett enfärgat papper och skurit ut snyggt. Och limmat fast det på det andra pappret. 

4. Såhär såg det ut efter att jag hällt på embossing pulvret.

5.Jag tog värmepistolen och riktade mot motivet. Efter några sekunder ändrade motivet färg och blev blankare.
Det här är slutresultatet av embossingen.

Kortet är inte klart än så fortsättning följer! / Emily

Intresserad av scrapbooking tillbehör?!

Såfort vi har fått igång denna sidan kommer du kunna köpa en del tillbehör till scrapbooking!
Sålänge får du gärna titta in på denna in på denna sidan och se ifall du hittar något som passar dig :-)

/ Caroline

Födelsedagskort



Det här födelsedagskortet har jag gjort. Det är ganska enkelt men ändå snyggt. Jag använde mig av ett rutat papper som jag köpte på Panduro Outlet i Malmö och ett vitt papper. Jag hittade en gammal dekoration som jag fått för längesen. Den passade snyggt på kortet. Din dag skrev jag med ett rub-on alfabet ifrån Panduro Outlet också. Rub-on alfabet är en sak jag kan rekommendera. Det är lite svårt i början men sen blir det jätte fint. Det är rätt enkelt också och går snabbt! / Emily


Födelsedagskort

Hej allihop!
Nu är jag hemma från scrapmässan i Helsingborg. Hittade massor utav fint som fick följa med hem, resten får jag drömma om ;-)
Tänkte visa ett födelsedagskort jag gjorde för någon vecka sedan. Blommorna har jag köpt på Scraproom, stämplen "Det är Din DAG I DAG!" kommer även den från scraproom. Stämplen har jag sedan embossat med vitt pulver. Texten "Agneta" har jag stansat ut med mitt alfabet.. vad heter de nu?!.. hm.. Får uppdatera inlägget när jag kommit på de :-)



/ Caroline

Phi-phi island



Hejsan alla Scrappare!
Det här är mitt första inlägg på den här bloggen. Jag tänkte skriva om den här bilden jag har gjort. Jag har använt bilder från när jag och familjen var i Thailand i December. Jag använde mig av ett ljust och fint papper ifrån Storyhouse där jag också köpte vita remsor med olika figurer och former på. Där jag använde mig av fjärilen. Jag skrev Phi-phi island med en svart fiberpenna som jag köpt sen innan. Blommorna och fiskarna har jag själv stansat ut med min Quickutz Squeeze tång. Jag köpte stansarna på Scraproom. Blev riktigt nöjd med den! / Emily


Välkomna till Emilys & Carolines scrapp!

Nu har vi fått fnatt och skaffat oss en egen scrapbooking blogg, eftersom vi är helt tokiga i scrapbooking tänkte vi att vi kunde dela med oss av våra layouter och allt vad som tillhör.. Hoppas ni tittar in här fler gånger!

/ Caroline

RSS 2.0